Regina Nöjesguide

Roligt för barnen i badet

by on Oct.23, 2023, under Tips

Det är inte alla barn som älskar att bada, vilket kan göra kvällsbadet till ett stressmoment. Men det finns många sätt att göra badet till en mysig stund och en fin avrundning på dagen. Här kommer några bra tips på hur du gör badrutinen till något roligt som ditt barn ser fram emot.

Bada med bubblor

Det här är en klassiker, men bubblor är nästan alltid ett säkert kort för att barn ska kliva i badet med ett leende på läpparna. Köp badskum som inte bara ger ett härligt skum utan även doftar inbjudande. Det finns dessutom produkter som har återfuktande egenskaper. Ett tips är att handla på nätet där det ofta finns kampanjer och rea på den här typen av badtillbehör.

Gör sången till rutin

För att göra badet till en mysig och inbjudande rutin på dagen kan du sätta på musik i badrummet. Tänk på att välja lite lugnare musik eftersom badet ändå är tänkt att vara en avkopplande stund innan läggning. En lista med några fina barnsånger att sjunga med till samtidigt som barnet plaskar runt i vattnet. Eller varför inte bara lite harmoniska tongångar i bakgrunden för att skapa en härlig stämning?