Regina Nöjesguide

Hundfilmer

by on Aug.20, 2015, under Film

Synsättet på hur en hund skall uppfostras har ändrats enormt genom åren. Går vi tillbaka 30 år i tiden så såg det annorlunda ut. Saker vi ser som hemskt beteende idag var sådant hundar förr ofta fick utstå dagligen.4412451-canine-filmstrip-illustrationLyckligtvis är dessa beteenden mindre vanliga idag och vi har fått ett helt annat synsätt. Våra hundklubbar har gjort mycket för att lära ut ett mycket bättre sätt att hålla våra husdjur och många av de filmer och tv-serier som visas idag är mycket bra som utbildningsmaterial även om de samtidigt är underhållande.

Träningsfilmer

Är du ute efter bra hundfilmer som rent av fungerar som utbildningsmaterial är ett tips att leta på nätet. På nätet hittar du till exempel Inki Sjöstens bok och film Allmänlydnad. Genom att se de olika träningsteknikerna utföras är det lättare att förstå hur man ska använda sig av teorin i praktiken. Vill du lära dig att klickerträna din hund kan du besöka Canis hemsida för att se filmer på Canis-TV.

Underhållande hundfilmer

Underhållande filmer med hundar i huvudrollerna finns det idag gott om. En av de allra första var Lassie. Denna hjältehund har nog de flesta av oss hört talas om då det finns ett stort antal böcker, filmer och tv-serier om Lassie. En annan klassiker är Beethoven. Denna komedifilm som uppskattades av hela familjen fick hela fyra efterföljare.Ett par nyare hundfilmer som fått stor uppmärksamhet är bland annat Hachiko – en vän för livet, Marley & jag samt den tecknade filmen Bolt. Bolt är en väldigt rolig film som passar utmärkt för de små. De två förstnämnda kan ses av hela familjen och lämnar garanterat inget öga torrt. Fler bra tips på hundfilmer hittar du här.