Regina Nöjesguide

Klockan – en traditionell accessoar

by on Jun.10, 2021, under Film

En klocka är ett accessoar som de flesta har använt under en period i livet. En stilren klocka har varit aktuellt under många år och kan ses som en investering till sig själv. Att hitta någon passande kan vara svårt men när man väl finner klockan som man vill bära så brukar man känna det vid första ögonkastet.

Vilken klocka ska man använda?

I klockor finns där olika urverk, en mekanism som styr klockan. De vanligaste är en quartz eller en automatisk. En quartz klocka är en klocka som går på batteri till skillnad mot en automatisk klocka har en roter som roterar när man har klockan på sig. Genom att prova sig fram så finner man ut vad som passar en bäst. Prisklassen skiljer sig ofta med automatiska och quartz drivna klockor. Där automatiska klockor har en högre prisklass.

När det kommer till klockor så finns där även olika sammanhang de är skapta till. En dressad klocka fungerar fint till exempelvis en kostym, medans en dykarklocka kanske inte blir uppburen lika vacker till just detta. Således är det bästa att prova sig fram. När man väl hittar sin klocka så kan man experimentera när den passar bäst.