Regina Nöjesguide

Musikfestivaler

by on Aug.07, 2013, under Musik

I vårt avlånga land finns det gott om musik festivaler, här tänkte vi presentera några som tycker förtjänar lite uppmärksamhet. En kan redan har genomförts medans andra är på gång eller kommer att gå av stapeln senare i år. Oftast så körs ju festivalerna vid samma tidpunkt varje år så ser du någon du missat, så kan ju möjligheten finnas nästa år.

Den första festivalen vi vill nämna är Storsjöyran, stadsfesten som har hållit på sedan 60-talet och är en av Sveriges största festivaler. Storheter som uppträtt på denna festival är Lady Gaga, Iggy Pop, Nick Lowe, Leningrad Cowboys för att nämna ett fåtal. Kolla in festivalens egna hemsida för mer info och vilka som uppträtt där! Årets festival var den 26-27/7 så om vi räknat rätt och inget annat händer så går 2014 års upplaga av Storsjöyran av den 25-26/7 2014, men kolla upp den officiella hemsidan när dom annonserar om 2014 års festival.

Nästa festival vi vill uppmärksamma är Getaway Rock Festival i Gävle, den 8-10 augusti så rockas det vid gasklockorna i Gävle med sina tre scener så kommer det att ljuda allt från hardcore till thrash metal och dödsmetal till 70-talsrock. En väldig variation på musikstilarna alltså. På Getaways hemsida kan du få mer information om vilka band som ska spela och hur du tar dig dit.

Den tredje och sista festival vi kommer att presentera är Sollentuna Rock & Blues Festival, den 23-24 augusti så pågår denna festival vid Edsviks Konsthall som ligger på Landsnoravägen 42, 192 51 Sollentuna. Här blandas rock och blues i en härlig blandning. Artister som uppträder är bland annat Tomas DiLeva, The Poodles, Gladys DelPilar och Straight Frank för att nämna några. Kolla in mer info här. Med en förhoppning om vacker väder i Edsbergsparken så kommer det att bli en succé.

För att kolla in fler festivaler så kan vi tipsa dig om evenemang.se där du hittar alla festivaler som kommer framöver och info om hur du bokar biljett, hur du hittar till festivalen. Det finns även länk till hur vädret är just nu på platsen för festivalen, ja som du ser en riktigt komplett sida för dig som söker musikupplevelser just nu. Du hittar även musikaler, shower och teater föreställningar på deras sida.

Att besöka en festival är mer än bara musikupplevelsen, det är en fantastisk gemenskap mellan spelningarna och man kan faktiskt hitta nya bekantskaper i publikvimmlet. De flesta som är där har ju liknande musiksmak som dig och att hitta likasinnade är alltså inte svårt. Det brukar vara en fantastisk stämning på dessa festivaler, så har du inte besökt någon av de festivaler vi räknat upp här så passa på till sommaren att antingen besöka någon av dessa eller leta upp någon musikfestival som du känner att den skulle passa ditt musiköra.