Regina Nöjesguide

Sminka dig som filmstjärnorna

by on Sep.15, 2021, under Film

När vi ser på TV-program och filmer idag är alla otroligt vackra. De har slät hy, markerade, välformade ögonbryn och ögonfransar som verkar milslånga. Mycket av det vi ser är produkter av retuschering och teknisk förvridning, men något som vi ”mänskliga” ändå kan eftersträva är deras sminkningar.

Hur du sminkar dig på rätt sätt

Det är inte alltid helt lätt att återskapa en sminkning som du sett på ett fotografi eller i ett videoklipp, och det är heller inte alltid en bra idé. Bara för att exempelvis Julia Roberts passar i särskilt smink betyder inte det att du kommer att göra det. Du kanske har hängande ögonlock som du måste ta hänsyn till när du lägger eyeliner eller ögonskugga? Eller också skiljer sig dina färger från din idols och då måste du välja ett annat läppstift. Det finns en hel del aspekter som är värda att ha i åtanke.

Steg ett är att hitta inspiration från sådana som ser ut som du själv, snarare än dina idoler, och se hur de sminkar sig. Steg två är att använda rätt produkter. Smink som är veganskt, ekologiskt och icke-djurtestat är förstås att föredra.