Regina Nöjesguide

Spel på nätet

by on Jun.05, 2015, under Spel, Underhållning

När man talar om någon form av underhållning på internet kan man ju knappast undvika att tala om spel, spelmarknaden är ju trots allt större än film.6811752-computer-guy (2)Oavsett vilket spel det gäller dock så kräver ju spel på nätet en internetuppkoppling, men då de flesta har tillräckligt bra täckning för att kunna spela även på mobilen är detta sällan ett problem.

FPS

Genren FPS, eller First Person Shooter, är också väldigt stor på nätet, detta är ju dock inte ett spel man spelar direkt i webbläsaren eller genom en app som casino, istället har spelet sitt eget sätt att koppla upp en till andra spelare så att man kan spela tillsammans. Spel som Call of Duty-serien är väldigt stora inom denne genre men det finns även betydligt mindre kända spel som har tagit sin andel av onlinespelare.

MOBA

Ännu en förkortning, denna står för Multiplayer Online Battle Arena och det största spelet inom denna genre är helt klart League of Legends som i 2014 hade en genomsnitt på 27 miljoner aktiva spelare dagligen och 67 miljoner varje månad. Många andra spelskapare har försökts tagit sig in i MOBA-genren, men ingen har hittills lyckats utmana League of Legends som det mest populära spelet.

MMO

Massively Multiplayer Online, är en genre där hundra-, tusen- och tiotusentals spelare spelar i en och samma värld samtidigt. De flesta spelen som klassas som ett MMO faller även in under rollspelsgenren och kallas därför ofta MMORPG. Det spel som troligtvis flest känner till inom denne genre är World of Warcraft, medan det inte var det första spelet av sitt slag var det spelet som fick störst genomslag och flest antal spelare. Många andra spel har efterliknat World of Warcraft, ett av de största utmanarna just nu är troligtvis Final Fantasy  XIV – A Realm Reborn.