Regina Nöjesguide

Svårigheter med nätet

by on Dec.06, 2018, under Spel

För många så kan nätet vara till stor glädje och för andra så blir det något som kanske inte alltid är så bra. Det finns de som kan ha svårt att hantera spel exempelvis och detta ska vi inte sticka under stolen. Likaväl som det finns de som kan ha svårt att släppa sin smarta telefon för sociala medier så gäller det att vi pratar om det.

Få hjälp med problemen

Spelproblem är något som drabbar en del av oss och det måste kunna pratas om detta. Även om du inte är de som har problem med spel så kan det vara någon i din omgivning. Det är som med andra missbruk att man gärna inte är öppen om detta till en början. Man förnekar gärna att det är något stort problem och tror att man själv kan hantera detta på egen hand. Försök få hjälp med problemen som kan vara svåra att hantera på egen hand.

Försök lyssna på familj och vänner

Om din sambo, fru eller man noterar att det kan finnas något problem så gäller det att försöka lyssna på ett sansat sätt. Det är inte lätt att skapa den förändring som behövs. Men det finns hjälp att få för dig som verkligen vill få hjälp. Det finns en stödlinje som du kan kontakta och där kan du bland annat få hjälp och information om allt som har med spelmissbruk att göra. Det kan vara att du får veta hur du ska göra för att stänga av sig själv från olika spelbolag.