Regina Nöjesguide

Filmer med sporttema

by on jul.14, 2013, under Film

Det finns många bra filmer som har sport som tema. Naturligtvis vill vi sportälskare se filmer som handlar om sport. Vi listar de bästa sportfilmerna genom tiderna.

Sport är fascinerande och det finns en hel del mycket bra filmer om olika sporter. Golf och fotboll är favoritteman och här finns några klassiker.

  • Happy Gilmore är en otroligt trevlig film med Adam Sandler i huvudrollen. Filmen är en komedi och handlar om hur en medioker hockeyspelare upptäcker vilken stor talang han är inom en helt annan sport. Det visar sig att huvudpersonen har ett fantastiskt utslag i golf istället.
  • Om vi fortsätter på golftemat är det roligt att vi också i Sverige producerat en storfilm om Golf. Den ofrivillige golfaren tillhör den stora mängd filmer som Lasse Åberg och Jon Skolmen spelade in tillsammans. Filmen är naturligtvis gullig och charmig som filmerna Sällskapsresan och Sällskapsresan II. Det är en komedi som handlar om hur Lasse Åberg på något vis hamnar mitt i en vadslagning där han skall spela tävla mot finansmannen Bruno Anderhage. För att lyckas med sitt golfspelande åker han till Skottland för att träna upp sig. Läs mer om Lasse Åberg på wikipedia.
  • Bend it like Beckham (Skruva den som Beckham) är en engelsk storfilm. Huvudpersonen är en indisk flicka med stort intresse av att spela fotboll. Denna lilla fotbollsspelare gestaltas av Keira Knightley och denna film blev hennes stora genombrott på filmduken. Fotboll är alla sportälskares favoritsport och det gör att fotbollsfilmer är mycket populära. Det spelar egentligen ingen roll om huvudrollsinnehavaren är en flicka eller en pojke.
  • En annan storfilm med Adam Sandler i huvudrollen är The Waterboy. Det här är en gullig, romantisk komedi och handlar om den något efterblivne Bobby Boucher som börjar som vatten-pojke åt de stora grabbarna i laget som spelar Amerikansk fotboll. Naturligtvis lyckas han senare bli en ärad spelare i laget. Charmig och kul film!
  • Något som alltid måste nämnas i sammanhanget sport – film är Rocky. Det finns väl ingen som inte sett Sylvester Stallones fantastiska gestaltning av boxaren Rocky? Den första filmen släpptes redan 1976 och det hann bli hela fem uppföljare. Rocky handlar om den halvitalienske boxaren Rocky Balboa och det är väldigt spännande filmer. Läs mer om Sylvester Stallone på hans hemsida.