Regina Nöjesguide

Bra filmer

by on jul.11, 2013, under Film

Finns det någonting bättre än att luta sig tillbaka i soffan och avnjuta en riktigt bra film eller göra detsamma på bio? Troligtvis gör det inte det. En bra filmupplevelse kan ibland vara helt magisk och till och med i vissa fall förändra hela livet.

Bra filmer går att finna i alla genrer vare sig det gäller action, komedi, drama, romantik eller skräck.

Idag är det möjligt att titta på film i princip när som helst och i princip var som helst. Tack vare digitaliseringen av världen har stora delar av den samlade filmhistorien gjorts tillgänglig för vem som helst. Nu kanske man äntligen kan få se den där riktigt bra filmen man en gång såg på bio 1981 och som man ända sedan dess aldrig trodde man skulle få möjlighet att se igen.

Tjänster som Viaplay, Netflix och Voddler har gjort det möjligt för alla att hyra en film utan att först behöva pallra sig iväg till hyrfilmsbutiken bara för att upptäcka att den där riktigt bra filmen man längtat efter att äntligen få se redan är uthyrd. Dessutom behöver man heller aldrig, om man hyr en film på nätet, oroa sig för att glömma lämna tillbaka en film eftersom de oftast bara är tillgängliga i ett dygn och därefter försvinner från datorn.

Samtidigt så existerar fortfarande givetvis alla de mer traditionella formerna av filmtittande. Att gå på bio är för många fortfarande den ultimata filmupplevelsen, framför allt i dessa dagar då många filmer har både specialljud och är filmade i 3D. Och att bara slå på en film på TV för att efter ett tag upptäcka att den är någonting alldeles extra när man inte trodde det vid första anblick är också något speciellt. Dessutom går det ju alldeles utmärkt att titta på film på DVD.